Zo zag onze Internationale Vrouwendag 2019 eruit: 

 

We zijn de dag begonnen met een Internationaal ontbijt in Moskee El Fath. het was vroeg dag voor ons. Om 7.00 uur stonden de de dames van de ontbijtcommissie van de moskee paraat met een heerlijk ontbijt voor ons.

Het zag er prachtig uit, er was zoveel keus. En het was zichtbaar dat hier veel tijd en liefde in de voorbereiding hiervan zat. 

Wij bedanken de dames dan ook hartelijk voor het samenwerken, inzet en vooral ook de gastvrijheid. 

We hebben ons erg welkom gevoeld! 

 

 

 We hebben samen met Adrie den Hartog van Vrouwen Netwerk Rijnstreek en Petra Burgmeijer van VOA ondernemende vrouwen uitgenodigd om met ons samen te ontbijten. Bij binnenkomst werden de vrouwen verwelkomd met een kopje koffie of (Marokkaanse)thee. Dit werd verzorgd door de leerlingen van Groene Hart Praktijkschool, in totaal hebben 15 leerlingen op deze dag ons geholpen om deze dag tot een succes te maken. Jullie ook bedankt dames!

Er is begonnen met een verbindende activiteit waar men met haar tafelgenoten op zoek ging naar overeenkomsten. Het was mooi te zien hoe hiermee het ijs gebroken werd en ook opmerkelijk hoeveel de vrouwen aan tafel met elkaar gemeen hadden ook al hadden zij niet allemaal dezelfde achtergrond. Dat was ook precies de bedoeling! Bedankt Vanessa Scholtens :) 

Na het ontbijt was er veel interesse voor een rondleiding door de moskee. Leuk! 

Onze werkgroep moest weer snel door naar zwembad Aquarijn waar wij de boel klaar moesten zetten voor het VrouwenCafé. 

Een nieuw groepje stagairs sloot aan. Voor de gelegenheid hadden de leerlingen heerlijke appeltaart gebakken. Deze viel zeer in de smaak en er is verschillende keren gevraagd om het recept! Echter dat blijft natuurlijk het geheim van de leerlingen :) Zoals u ziet waren er achter de schermen ook mannen betrokken, sommige dingen zijn nou eenmaal gewoon mannenwerk (knipoog)

Ondanks dat het niet druk was, waren er wel steeds vrouwen aanwezig, dat maakte het knus. Helaas zijn er op dit moment niet meer foto's van dan deze. 

De dames van De Blije Wijk deden hun best voor het goede doel "Free a girl" Zij verkochten lampjes in een zakje. Op de zakjes kon je een mooie tekst schrijven ter ondersteuning van de meisjes die geholpen worden door Free a girl. 

Ook de bibliotheek was aangeschoven met hun prachtige aanbod van taalmaterialen die in het TaalLab worden gemaakt door vrijwilligers. 

De workshop Krav Maga was een groot succes. Mooi gemixte groep qua leeftijd maar ook cultuur. De heren van Tryforce heel hartelijk dank voor jullie interessante en enthousiaste les. Er werd met veel enthousiasme over gesproken. Ook was er veel interesse voor de workshops Make-Up en Discriminatie en Aerobics. Hartstikke bedankt Delia, Rania en Lucienne en Maryam. 

En toen werd het avond! En spannend want de start van het avond programma was op tijd gepland, echter wijst de praktijk uit dat een planning voor dit soort avonden wordt gemaakt om vanaf te wijken. Het liep anders dan gepland, maar het was een groot succes! Van Bressband tot modeshow met dank aan VisaChiq, Vestidos Elegantes, ons eigen netwerk van dames die hun cultuur wilden laten zien en Showtime Dreamteam 

Na de modeshow, was het gewoon feest. Zoveel vrouwen bi elkaar, lachend, dansend, etend, bezig met van alles. Het paste allemaal. Ook na een week en een kritische evaluatie zijn we nog steeds hartstikke trots op deze dag van het ontbijt tot het opruimen toe. We kijken nu al uit naar volgend jaar! 

Wil je volgend jaar iets samen met ons organiseren, of heb je leuke ideeën? Internationale Vrouwendag is ook jouw dag, laat het ons weten via het contactformulier.