Ontwikkeling en meedoen

Ontwikkeling, meedoen en ontmoeten zijn actuele onderwerpen. Maar helaas toch nog niet bereikbaar voor iedereen. Als SAVA willen wij hier graag ons steentje aan bijdragen. 
Het is voor ons belangrijk dat een ieder die mee wil doen, ook mee kan doen op een manier die bij hen past. 

Op dit moment bieden wij onze empowerment trainingen aan. Deze trainingen verzorgen wij in samenwerking met Stichting Lezen & Schrijven. Wij maken gebruik van het materiaal dat door hen ontwikkeld is, speciaal voor de groepen voor wie de Nederlandse taal niet vanzelfsprekend is. 

Let wel: taal is in deze trainingen niet het doel maar het middel. Uiteraard spreken we tijdens de trainingen Nederlands en wordt de taal geoefend doordat we met elkaar spreken.  Maar het zijn géén taallessen. 

De trainingen zijn laagdrempelig en worden in groepjes van 6 tot 10 personen gegeven. Er is 1 trainer en er zijn 1 of 2 van onze vrijwilligers ter ondersteuning bij. Hierdoor is er ook ruimte voor individuele aandacht als dit noodzakelijk is. 

De trainingen zijn 1 dagdeel (3 uur) per week. We proberen de tijdstippen zoveel mogelijk af te stemmen op wat mogelijk is voor de deelnemers. 

De op dit moment lopende trainingen zijn: In je kracht, Jouw leven & werk en Werkze. Je kunt de trainingen aan klikken voor meer informatie. 

 

Notitie:  Hoera!! Vanaf 26 juni starten wij weer met het geven van de trainingen op een fysieke locatie.